Ocitli sme sa v zvláštnej situácii. Ešte pred nedávnom si celé Slovensko myslelo, že sa nás akýsi problém v Číne s vírusom netýka. Tesne po tom, ako sa tento vírus objavil v T
“Ako ten čas letí…” je jedno z tvrdení, ktorým mnohí z nás otvárajú a uzatvárajú koncoročné rozhovory so svojimi známymi, priateľmi, rodinou a partnermi. Mám pocit akoby to b
Tomáš Novák je vyštudovaný právnik, ktorý miluje život, hudbu a dobrú kávu. Aj jeho život, tak ako život mnohých pražiarov, zmenil práve popkornovač. Po dlhšom experimentovaní a sa
Illimité znamená bez hraníc. Pre zakladateľa a pražiara tejto značky Lukáša Kubínyho to avšak znamená oveľa viac. Niečo delikátne a intímne, no hlavne silné emócie, ktoré v ňom vzb
Erik Šimšík, Matej Hambalko a Amir Al Jabri sú traja priatelia, ktorí založili v roku 2013 bratislavskú pražiareň výberovej kávy GORIFFEE. Začalo to spoluprácou a priamym dovozom R
Mnohí sa nás na kurzoch pýtate s akou kávou pracujeme a prečo. Ste prekvapení, keď Vám vravíme, že vaša káva by mala byť pražená čerstvo, a že môžete ľahko podporiť aj slovenských
Rok 2016 je za nami a počas sviatkov nastal čas, kedy sa každý z nás snaží obzrieť a zhodnotiť celý rok, ktorý prežil. Naplnili sme všetky svoje ciele, vízie a využili potenciál up
Si prvý slovenský ambasádor pre Becherovku. Ako si sa vôbec k takejto pozícií dostal? Keďže som nikdy profesionálne nepracoval s alkoholom, aj ja sa občas čudujem. (smiech) Pochádz
Vo vašich obľúbených baroch nájdete viacero receptúr na Cosmopolitan. Niekde bude použitá ochutená vodka, iný bar pridáva ríbezľový džús… Aká je vlastne tá správna receptúra?
Príbehov o vzniku tohto obľúbeného long drinku je viacero a keďže pre väčšinu slovenských barmanov sú neznáme, rozhodli sme sa vám priblížiť jeho pravdepodobný pôvod a originálnu r
O nápoji: Veľa ľudí sa ma pýta ako prichádzam na receptúry svojich drinkov. Každopádne moja odpoveď ich väčšinou šokuje (smiech). Napríklad môj signature cocktail som vymyslela tak
High Society znamená v preklade “smotánka” a v koktejlovom svete osviežujúci longdrink z minulého storočia. Viac ako v jeho rodnom Nemecku sa tento drink uchytil u našich susedov v
Ako si sa dostal k pohostinstvu a gastronómii? Už ako malý chlapec. Mama pracovala ako prevádzkarka a tak som mal možnosť už ako dieťa nazrieť do chodu kuchyne, baru a zistil som a
Kategória sour kokteilov je jedna z tých najstarších a opísal ju už Jerry thomas vo svojom How to Mix drinks z roku 1862. Sour pozostáva zo základnej bázy, vody, cukru a kyslého el