Dream Cocktail | Články a zaujímavosti
Organizujeme barmanský a baristický kurz pre záujemcov o prácu v gastronómii. Zabezpečujeme barový catering, miešané nápoje a ochutnávky whisky, rumov a cognacov.
barmansky kurz, baristicky kurz, kurz kava, barman, barovy catering, miesane napoje, prenajom barov, blog, zaujímavosti
517
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-517,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Články a zaujímavosti

  • V časoch korony…

    Ocitli sme sa v zvláštnej situácii. Ešte pred nedávnom si celé Slovensko myslelo, že sa nás akýsi problém v Číne s vírusom netýka. Tesne po tom, ako sa tento vírus objavil v T

  • Už len 7000 rokov!

    “Ako ten čas letí…” je jedno z tvrdení, ktorým mnohí z nás otvárajú a uzatvárajú koncoročné rozhovory so svojimi známymi, priateľmi, rodinou a partnermi. Mám pocit akoby to b

  • Pražiareň: Diamond’s Roastery

    Tomáš Novák je vyštudovaný právnik, ktorý miluje život, hudbu a dobrú kávu. Aj jeho život, tak ako život mnohých pražiarov, zmenil práve popkornovač. Po dlhšom experimentovaní a sa

  • Pražiareň: Illimité

    Illimité znamená bez hraníc. Pre zakladateľa a pražiara tejto značky Lukáša Kubínyho to avšak znamená oveľa viac. Niečo delikátne a intímne, no hlavne silné emócie, ktoré v ňom vzb

  • Pražiareň: Goriffee

    Erik Šimšík, Matej Hambalko a Amir Al Jabri sú traja priatelia, ktorí založili v roku 2013 bratislavskú pražiareň výberovej kávy GORIFFEE. Začalo to spoluprácou a priamym dovozom R

  • Pražiareň: Green Plantation

    Mnohí sa nás na kurzoch pýtate s akou kávou pracujeme a prečo. Ste prekvapení, keď Vám vravíme, že vaša káva by mala byť pražená čerstvo, a že môžete ľahko podporiť aj slovenských

  • Náš rok bol skvelý, a Váš?

    Rok 2016 je za nami a počas sviatkov nastal čas, kedy sa každý z nás snaží obzrieť a zhodnotiť celý rok, ktorý prežil. Naplnili sme všetky svoje ciele, vízie a využili potenciál up

  • Marek Polomský - Becherovka Ambassador

    Rozhovor: Marek Polomský – Becherovka Ambassador

    Si prvý slovenský ambasádor pre Becherovku. Ako si sa vôbec k takejto pozícií dostal? Keďže som nikdy profesionálne nepracoval s alkoholom, aj ja sa občas čudujem. (smiech) Pochádz

  • Cosmopolitan – História a receptúra

    Vo vašich obľúbených baroch nájdete viacero receptúr na Cosmopolitan. Niekde bude použitá ochutená vodka, iný bar pridáva ríbezľový džús… Aká je vlastne tá správna receptúra?

  • Sex on the beach – História a receptúra

    Príbehov o vzniku tohto obľúbeného long drinku je viacero a keďže pre väčšinu slovenských barmanov sú neznáme, rozhodli sme sa vám priblížiť jeho pravdepodobný pôvod a originálnu r

  • Nikola Zalovičová, Michalská Cocktail Room – High Society

    O nápoji: Veľa ľudí sa ma pýta ako prichádzam na receptúry svojich drinkov. Každopádne moja odpoveď ich väčšinou šokuje (smiech). Napríklad môj signature cocktail som vymyslela tak

  • High Society – História a receptúra

    High Society znamená v preklade “smotánka” a v koktejlovom svete osviežujúci longdrink z minulého storočia. Viac ako v jeho rodnom Nemecku sa tento drink uchytil u našich susedov v

  • Zdenko Kysučan, W CAFÉ – Sour

    Ako si sa dostal k pohostinstvu a gastronómii? Už ako malý chlapec. Mama pracovala ako prevádzkarka a tak som mal možnosť už ako dieťa nazrieť do chodu kuchyne, baru a zistil som a

  • Sour, Dream Cocktail Session

    Sour – História a receptúra

    Kategória sour kokteilov je jedna z tých najstarších a opísal ju už Jerry thomas vo svojom How to Mix drinks z roku 1862. Sour pozostáva zo základnej bázy, vody, cukru a kyslého el