High Society – História a receptúra
High Society znamená v preklade “smotánka” a v koktejlovom svete osviežujúci longdrink z minulého storočia. Viac ako v jeho rodnom Nemecku sa tento drink uchytil u našich susedov v Čechách, kde ho preslávil dnes už legendárny pražský Bugsy’s bar, ktorý otvoril svoje brány 31. marca 1995 a krátko potom sa objavil v rebríčku najlepších barov sveta. Obaja jeho majitelia Václav Vojíř a Zdeněk Šulc kedysi pôsobili v bare neďaleko Mníchova, ktorého majiteľ sa v tej dobe pripravoval na barmanskú súťaž s receptúrou sviežeho longdrinku na báze ginu. Súťaž, ktorej sa nikdy nezúčastnil kvôli náhlej chorobe. Na drink postupne zabudli, vrátili sa do Prahy a rozhodli sa otvoriť svoj vysnívaný cocktail bar. Krátko po tom ako začali zostavovať ich prvý barový lístok si na High Society však spomenuli a zaradili ho pod číslom 165. Vďaka týmto dvom pánom sa drink dostal do našich končín a získal si obľubu ako výborný a osviežujúci spoločník pre dlhé letné večery.
Recepúra na High Society:
4cl Ginu
2cl Campari
2cl Peach liquer
8cl fresh grapefruit juice