Barmanský kurz
Preberané témy:
- Osobnosť barmana, história a pôvod miešaných nápojov
- Komunikácia s hosťom, tovaroznalectvo
- Barový inventár a práca s ním, techniky prípravy nápojov
- Receptúry na vybrané miešané nápoje, praktická práca – príprava nápojov za barovým pultom
- Servis vína, destilátov a miešaných nápojov
- Dekorovanie a prezentácia nápojov, trendy v gastronómií
- Zostavenie nápojového lístka a cenotvorba
- Základné prvky riadenia podniku a barová legislatíva
Kurz je ukončený záverečnou skúškou, ktorá pozostáva z teoretickej a praktickej časti – samostatnou prácou za barovým pultom pri príprave miešaného nápoja. Úspešní absolventi získajú certifikát v slovenskom a anglickom jazyku.
Cena kurzu zahŕňa:
- Certifikát o absolvovaní kurzu v slovenskom a anglickom jazyku
- prenájom priestorov, prácu lektora
- prácu za barovým pultom pri prípravách miešaných nápojov
- učebné materiály, prácu s odbornou literatúrou a časopismi
- destiláty, likéry, ovocie, sklo, barový inventár a ingrediencie určené na miešanie a degustácie
- pitný režim
Najbližšie termíny barmanského kurzu:
20.-23.1.2025, pondelok – štvrtok, 14.00 – 19.00, Bratislava
10.-13.2.2025, pondelok – štvrtok, 14.00 – 19.00, Bratislava
Termíny pripravujeme aj na ďalšie mesiace. Kurz otvárame približne každých 4-5 týždňov.