Dream Cocktail | Náš rok 2016
Dream Cocktail & Academy a náš rok 2016
Maros Petrikovic, dream cocktail, barovy catering, kurzy
800
post-template-default,single,single-post,postid-800,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Náš rok bol skvelý, a Váš?

Náš rok bol skvelý, a Váš?

Rok 2016 je za nami a počas sviatkov nastal čas, kedy sa každý z nás snaží obzrieť a zhodnotiť celý rok, ktorý prežil. Naplnili sme všetky svoje ciele, vízie a využili potenciál uplynulých dní naplno?

Ani my v Dream Cocktail na tom nie sme inak a vždy si počas posledného decembrového týždňa sadáme za stôl. Bilancujeme, spomíname a vymýšlame, čo nové priniesť do ďalšieho roka.
Rok 2016 bol pre našu firmu jeden z najbúrlivejších – v pozitívnom slova zmysle. Koncom minulého roka sme do tímu pribrali Alexa, mladú krv s nadšením, aby sa veci dali opäť do pohybu – hlavne v našich edukačných aktivitách v Dream Academy.

Celý proces sa začal prípravou úplne nových učebných osnov a materiálov pre naše vzdelávacie kurzy z oblasti nápojovej gastronómie. V minulom roku sme pre Vás naplánovali a zorganizovali presne 47 kurzov a sme si istí, že budúci rok toto číslo pre obrovský záujem z Vašej strany ešte navýšime. Je pre nás úžasnou satisfakciou, že mnohí naši absolventi už našli svoje miesto za barom nielen tu na Slovensku, ale aj v zahraničí, a že sme mohli stáť pri zrode nových vášní a talentov.

Mimo našu srdcovú záležitosť – vzdelávanie ľudí v rámci Dream Academy – sme toho v roku 2016 zažili a videli naozaj veľa. Začiatkom apríla sme vycestovali do Londýna (Alexov prvý let v živote!) na každoročný festival kávy, aby sme boli up-to-date so všetkým, čo sa vo svete kávy za posledný rok udialo, nehovoriac o nových kontaktoch, ktoré sa nám tam podarilo nadviazať. Aj vďaka nim sme mohli byť v júni dobrovoľníkmi na majstrovstvách sveta v príprave kávy, ktoré sa odohrali v Írskom Dubline a pár dní na to sa priúčať čaru praženia kávy v Belfaste u našich priateľov v Bailies Coffee Company.

O niekoľko týždňov neskôr, sme navštívili Škótsko, tentokrát ale nie kvôli káve. Bola to krásna príležitosť ako do detailov spoznať svet škótskej whisky a za prítomnosti master blendra pre Chivas Regal Collina Scotta nadobudnúť neoceniteľné zážitky a vedomosti, ktoré budeme môcť posúvať ďalej našim hosťom a študentom. V októbri sme museli náš tím rozdeliť, aby sme mohli byť na dvoch miestach naraz. Alex odletel na sever do Estónskeho mestečka Pärnu, kde absolvoval medzinárodne certifikovaný senzorický kurz, zatiaľ čo ja s Martinom sme navštívili berlínsky Bar Convent, jednu z najväčších barmanských výstav na svete, aby sme neprestali byť trendy a vedeli, ktorým smerom fúka vietor aj vo svete barovom.

Aj vďaka vedomostiam nadobudnutým v Škótsku som mal možnosť v Košickom podniku Dva-Dve osobne uviesť na slovenský trh Chivas Regal Ultis – prvú blended malt whisky od spoločnosti Chivas Regal. Koncom roka ste nás mohli vidieť pripravovať cocktaily na Chivas The VENTURE, súťaži, kde prospešné slovenské projekty mohli zabojovať až o 1 milión dolárov. Popri všetkých týchto významných eventoch sme sa s našími barmi stihli objaviť aj na OTOvi, Plese v opere, Krištáľovom krídle, či na svadbe tenistky Dominiky Cibulkovej a rôznych plesoch a firemných večierkoch po Slovensku. Počas celého roku sme pre Vás pripravovali koktejlovú rubriku magazínu Inbar&Restaurant, kde sme vždy vyspovedali pár zaujímavých ľudí z fachu, ktorí nám prezradili svoje pocity a pohľad na slovenskú gastro scénu.

Tento rok naše služby ochutnali a ocenili aj tieto spoločnosti

Tento rok naše služby ochutnali a ocenili aj tieto spoločnosti

 

Už teraz plánujeme množstvo vecí, ktorými Vás v roku 2017 prekvapíme, no jedno je isté… Aj naďalej budeme našu prácu robiť najlepšie ako vieme, aby sme si udržali kvalitu a hlavne Vašu priazeň, ktorú si neskutočné vážime.

Do roku 2017 Vám prajeme od srdca iba to najlepšie, veľa úspechov, šťastia, dobitých mét a splnených snov. A ak Vám dokážeme byť s niečím nápomocní, neváhajte nás kontaktovať. Kto nás osobne poznáte, viete, že s nami nie je nič nemožné, a že dvere sú u nás vždy otvorené!

 

S pozdravom,

 

Maroš Petrikovič
CEO of Dream Cocktail & Dream Academy

Náš rok 2016 v Dream Cocktail & Academy

Náš rok 2016 v Dream Cocktail a Dream Academy

Chcete sa stať barmanom, somelierom, alebo baristom? Prihláste sa na kurz.


    Mám darčekový poukaz, ktorý si chcem uplatniť

    Odoslaním prihlášky súhlasím s VOP, ktoré som si prečítal/a a porozumel/a im