Dream Cocktail | High Society – História a receptúra
508
post-template-default,single,single-post,postid-508,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

High Society – História a receptúra

High Society – História a receptúra

High Society znamená v preklade “smotánka” a v koktejlovom svete osviežujúci longdrink z minulého storočia. Viac ako v jeho rodnom Nemecku sa tento drink uchytil u našich susedov v Čechách, kde ho preslávil dnes už legendárny pražský Bugsy’s bar, ktorý otvoril svoje brány 31. marca 1995 a krátko potom sa objavil v rebríčku najlepších barov sveta. Obaja jeho majitelia Václav Vojíř a Zdeněk Šulc kedysi pôsobili v bare neďaleko Mníchova, ktorého majiteľ sa v tej dobe pripravoval na barmanskú súťaž s receptúrou sviežeho longdrinku na báze ginu. Súťaž, ktorej sa nikdy nezúčastnil kvôli náhlej chorobe. Na drink postupne zabudli, vrátili sa do Prahy a rozhodli sa otvoriť svoj vysnívaný cocktail bar. Krátko po tom ako začali zostavovať ich prvý barový lístok si na High Society však spomenuli a zaradili ho pod číslom 165. Vďaka týmto dvom pánom sa drink dostal do našich končín a získal si obľubu ako výborný a osviežujúci spoločník pre dlhé letné večery.


Recepúra na High Society:

4cl Ginu

2cl Campari

2cl Peach liquer

8cl fresh grapefruit juice

Chcete sa stať barmanom, somelierom, alebo baristom? Prihláste sa na kurz.


    Mám darčekový poukaz, ktorý si chcem uplatniť

    Odoslaním prihlášky súhlasím s VOP, ktoré som si prečítal/a a porozumel/a im